SITE İÇİ ARA

13 Ekim 2010 Çarşamba

Voleybol Gündeminden Kısa Kısa

Finalle başlayalım.Bir önceki yazıda belirttiğim gibi Küba favorimdi.Kazanması için gerekenleri 2 maddeyle yazmıştım.Hiçbir şey yapamadılar.Lorenzo Bernardi'nin dediği gibi Brezilya servise en iyi oyuncusu Murilo ile çıkınca Setlerin başlarında 5-6 fark yaparak işi bitirdi.Küba sürekli fileye top takmayı ve çizgi ihlalini halletmek zorunda.Ben izlerken yaptıkları bu saçma hataların sayısını unuttum.Brezilya hat trick yaptı tebrikler.
Bir tebrikte hakemimiz sayın Ümit Sokullu'ya...Her ne kadar çok kritik bir anda içeri düşen Küba topuna dışarı diyerek fahiş bir hata yapsada bu onur milletimize ait.
Eczacıbaşı Vitra takımı Barazza yerine çok daha iyi ama bir o kadar da sinir bozucu ve şımarık Amerikalı Bown ile anlaşmış.Grand Prix finallerinde gördük bizim Efesli Tamer Oyguç neyse bu kadın da voleybolda o.Kendisi hakkında ağustos ayında polonya maçından sonra şöyle yazmışım; ''heather bown denilen oyuncuyu kadın olarak nasıl değerlendirebiliriz? hadi değerlendirdik diyelim bu ne kadar içimize sinecek ?'' ...Şimdi çok daha güçlüler ancak aldıkları oyuncu sezon içinde takımdaki malum şımarıklarla birlikte daha fazla antipatik olur,Duayen menajerin yol vermesiyle de böyle bir strateji geliştirip Fenerbahçeyi alt etmek için tansiyonu sürekli yüksek tutmaya çalışacaklar.Sanıyorum böyle bir taktiği de başarıyla uygular ve hedefleri olan Fenerbahçeyi geçmeye yaklaşabilirler.Fenerbahçemize düşen çirkefle çirkef olmamak ve sağduyuyu her zaman olduğu gibi elden bırakmamaktır.
Gelelim Millilerimize,bayan olanlara tabi..Birkaç yerde okudum ALMANLARI EZİP GEÇMİŞİZ...İşte size her zaman bahsettiğim züğürt tesellisinin ve kendini kandırmanın en okkalı örneği.Almanları ezmişiz,nerde peki ? hazırlık maçında..Almanları neden 15 gün önce asıl gereken yerde ezip geçmedin peki ? kem,küm...Beyler,bayanlar almanya grand prix finallerinde,sen ortada yoksun..hazırlık maçında ezip geçmediğimiz kimse yok maşallah...ama iş resmiyete gelince süt dökmüş kediyiz...devam edelim ay sonu dünya şampiyonası var.Nasıl olsa başarısızlıkları geçiştirmekte ve pişkin pişkin millete sözler verip tükürdüğünü yalamakta üstünüze yok.İNŞALLAH HAZIRLIK MAÇLARINDA ŞU BOL BOL EZİP GEÇTİKLERİMİZİN BİR İKİ TANESİNİ YENERİZ...